Om op te warmen voor de virtuele editie van Batibouw zetten we echte routiniers van Pauwels Veranda’s in de schijnwerpers. Medewerkers die reeds vele jaren de Pauwelsbeleving op Batibouw in goede banen leiden. Ze laten hun licht schijnen op de evolutie van de bouwbeurs

Vandaag laten we Jan Schreuders aan het woord. Jan is technisch tekenaar en is vooral verantwoordelijk voor de export van Pauwels Veranda’s. Hij is ook de man die de stand van Batibouw jaarlijks helpt ontwerpen en uittekenen. Jan werkt al sinds 2000 bij Pauwels en weet dus als geen ander hoe de beursstand op Batibouw elk jaar evolueert. 

Evolutie doorheen de jaren

Beschrijf de evolutie van Batibouw doorheen de jaren

“Wat vooral opvalt aan de beursstanden is de evolutie van klassieke glazen veranda’s naar complete woningextensies. Zowel op het vlak van isolatie als esthetiek werd het zeer belangrijk om de klant volledig op maat bij te staan. Ook op het vlak van zonnewering bieden we de klanten verschillende oplossingen, wat we telkens tonen op onze stand.”

Wat vooral opvalt aan de beursstanden is de evolutie van klassieke glazen veranda’s naar complete woningextensies

“We proberen elk jaar om de volledige oppervlakte van de stand optimaal te benutten, zodat we zoveel mogelijk concepten van Pauwels Veranda’s laten zien. Wat doorheen de jaren heel erg duidelijk werd, is het verminderd gebruik van profielen. Dat is een gevolg van de huidige trend die al enkele jaren aan de gang is: zoveel mogelijk glas in combinatie met zo weinig mogelijk zichtbare profielen.”

Favoriete beursstand

Wat was jouw favoriete beursstand?

“Persoonlijk heb ik niet echt een favoriete beursstand, omdat het elk jaar een nieuwe uitdaging is om beter te doen dan het voorgaande jaar. Maar als ik toch één zou moeten kiezen, dan ga ik voor de stand van 2018. Zowel het ontwerp als de harmonieuze uitstraling van de binnen- en buitenkant kan ik me nog heel goed herinneren.”

Pionier

Verschil merkbaar tussen de stand van Pauwels Veranda’s en andere verandabouwers?

“Elk jaar nemen we op de eerste vrijdag van de beurs een kijkje op onze eigen stand, om vervolgens ook eens de standen van de andere verandabouwers te bekijken. Het valt op dat Pauwels een pionier is op gebied van research and development. Op Batibouw wordt dat duidelijk zichtbaar wanneer je producten of oplossingen opmerkt die het jaar voordien op onze stand te zien waren.”