Onze aanpak

Bij Pauwels Veranda’s koop je een veranda voor het leven. Een goede voorbereiding is dan ook essentieel.
Wij begeleiden jou nauwgezet bij alle stappen. Je krijgt tijdens het volledige traject één enkele contactpersoon toegewezen bij wie je terecht kan.

offerte & ontwerp

Op basis van jouw input en specifieke wensen stellen we een gedetailleerde offerte op met heel wat technische en nuttige info. Daarnaast maken we een reeks 3D tekeningen van jouw ontwerp. Hierbij houden we maximaal rekening met de oriëntatie, lichtinval en uiteindelijke bestemming van de ruimte, om zo je veranda maximaal te integreren in jouw woning. Het ontwerp wordt bewerkt en aangepast, tot het helemaal goed zit.

vergunning, voorbereidende werken & opmeting

Na ondertekening van de offerte stellen we een gedetailleerde planning op. Hierin worden volgende fases voorzien:

  • als expert ter zake begeleiden wij je graag bij het aanvragen van een eventuele vergunning. Iedereen die een aanbouw of verbouwing wenst te doen, is immers verplicht om hiervoor een melding, toelating of bouwvergunning aan te vragen, ongeacht het aantal vierkante meter te bebouwen oppervlakte. We maken je graag wegwijs binnen deze complexe materie. Meer informatie kan je eveneens hier terugvinden.
  • er wordt een plan voor de fundering opgemaakt.
  • de voorbereidende werken, zoals grondwerken en het gieten van de fundering, gebeuren door onze zorgvuldig uitgekozen partners. Alles wordt door ons gecoördineerd, zodat u slechts één enkel aanspreekpunt heeft gedurende het volledige project. Je kan er ook voor kiezen om met een eigen aannemer te werken.
  • de opmeting door ons technisch team. Tijdens de opmeting overlopen we samen de laatste openstaande punten en details. Er is eveneens ruimte voor de laatste kleine aanpassingen.

productie

Na de opmeting gaan we aan de slag in ons atelier met de productie van jouw droomveranda. Ons volledig computergestuurd productieproces garandeert een ongekende gemillimitreerde precisie en een superieure afwerking. Alles wordt op maat gemaakt en voorgemonteerd in onze werkplaats. Deze voormontage kan je in avant-première komen bekijken. Wist je trouwens dat onze dakgoten met de hand worden gelast? Deze methode garandeert een langere levensduur dan wanneer ze gelijmd worden. In deze fase bevestigen we jou eveneens de definitieve levertermijn.

plaatsing

Ons team komt ter plaatse en voert jouw project uit van A tot Z. Van constructie tot vloerbedekking, van zonwering tot inrichting. Je kan op ons en onze zorgvuldig uitgekozen partners rekenen voor een vlekkeloos verloop en een afwerking tot in de puntjes. Na afloop geniet je met volle teugen van jouw nieuwe leefruimte. We blijven uiteraard ter beschikking voor eventuele vragen of advies.

Op basis van jouw input en specifieke wensen stellen we een gedetailleerde offerte op met heel wat technische en nuttige info. Daarnaast maken we een reeks 3D tekeningen van jouw ontwerp. Hierbij houden we maximaal rekening met de oriëntatie, lichtinval en uiteindelijke bestemming van de ruimte, om zo je veranda maximaal te integreren in jouw woning. Het ontwerp wordt bewerkt en aangepast, tot het helemaal goed zit.

Na ondertekening van de offerte stellen we een gedetailleerde planning op. Hierin worden volgende fases voorzien:

  • als expert ter zake begeleiden wij je graag bij het aanvragen van een eventuele vergunning. Iedereen die een aanbouw of verbouwing wenst te doen, is immers verplicht om hiervoor een melding, toelating of bouwvergunning aan te vragen, ongeacht het aantal vierkante meter te bebouwen oppervlakte. We maken je graag wegwijs binnen deze complexe materie. Meer informatie kan je eveneens hier terugvinden.
  • er wordt een plan voor de fundering opgemaakt.
  • de voorbereidende werken, zoals grondwerken en het gieten van de fundering, gebeuren door onze zorgvuldig uitgekozen partners. Alles wordt door ons gecoördineerd, zodat u slechts één enkel aanspreekpunt heeft gedurende het volledige project. Je kan er ook voor kiezen om met een eigen aannemer te werken.
  • de opmeting door ons technisch team. Tijdens de opmeting overlopen we samen de laatste openstaande punten en details. Er is eveneens ruimte voor de laatste kleine aanpassingen.

Na de opmeting gaan we aan de slag in ons atelier met de productie van jouw droomveranda. Ons volledig computergestuurd productieproces garandeert een ongekende gemillimitreerde precisie en een superieure afwerking. Alles wordt op maat gemaakt en voorgemonteerd in onze werkplaats. Deze voormontage kan je in avant-première komen bekijken. Wist je trouwens dat onze dakgoten met de hand worden gelast? Deze methode garandeert een langere levensduur dan wanneer ze gelijmd worden. In deze fase bevestigen we jou eveneens de definitieve levertermijn.

Ons team komt ter plaatse en voert jouw project uit van A tot Z. Van constructie tot vloerbedekking, van zonwering tot inrichting. Je kan op ons en onze zorgvuldig uitgekozen partners rekenen voor een vlekkeloos verloop en een afwerking tot in de puntjes. Na afloop geniet je met volle teugen van jouw nieuwe leefruimte. We blijven uiteraard ter beschikking voor eventuele vragen of advies.

Waarom Pauwels?

Het verhaal van Pauwels Veranda’s begint in 1962, wanneer Jozef en Achiel Pauwels in Voorde-Ninove een bedrijf in aluminium constructies opstarten. Van bij het begin staan innovatie, creativiteit en technologische vooruitgang centraal. De ontwerpen onderscheiden zich door een superieure kwaliteit, precisie en vakmanschap, steeds op maat van de klant. Een halve eeuw later vormen deze waarden nog steeds de rode draad bij Pauwels Veranda’s.

creatie door innovatie

Met Pauwels Veranda’s haal je een deskundige partner in huis met meer dan 50 jaar ervaring in verandatechnologie. Onze studie- en engineeringdienst volgt de nieuwste trends, technieken en toepassingen op de voet. Elk aluminiumprofiel wordt in huis ontwikkeld, bestudeerd, geperfectioneerd en daarna aan strenge testen onderworpen in het testcentrum voor gevelelementen van de UGent.

Belgisch vakmanschap

Onze veranda’s ademen puur vakmanschap. Alles wordt in eigen huis ontwikkeld, vervaardigd met hoogwaardig aluminium en geplaatst door onze eigen medewerkers. Pauwels Veranda’s kiest bewust om uitsluitend te werken met aluminium profielen. Als topproduct met eindeloos veel mogelijkheden is aluminium tijdloos, duurzaam, elegant, onderhoudsvriendelijk en licht. Bovendien is het een groen product: het kan oneindig gerecycleerd worden zonder kwaliteitsverlies! Een eigenschap waar Pauwels 100% achter staat.

Ons computergestuurd productieproces staat voor een ongekende precisie en superieure afwerking. Onze enthousiaste en vakbekwame medewerkers zorgen voor een perfecte eindassemblage bij jou ter plaatse. Het is daarom niet verwonderlijk dat je bij Pauwels 10 jaar garantie krijgt op de productie én plaatsing.

Voor de realisatie van jouw project van A tot Z werken wij samen met selectief gekozen partners.

Naast het ruim voldoen aan alle hedendaagse EPB-isolatienormen, dragen alle Pauwels veranda’s het CE label. Onze producten beantwoorden daarmee aan de Europese richtlijnen inzake veiligheid, gezondheid en bescherming van het leefmilieu.

uniek maatwerk

Bij elk project gaan we tot het uiterste. We denken met je mee en creëren de veranda die bij jou past. Met als rode draad een tijdloos design en ongekende kwaliteit. Pauwels ontwerpt exclusieve veranda’s op maat van jouw nieuwbouw- of renovatieproject. Laat je inspireren door onze Lines: van strak tot klassiek, van minimalistisch tot vintage.

Graag vrijblijvend advies bij jou thuis?

Ja, graag!

Liever een afspraak bij ons in de showroom?

Welkom!

Benieuwd naar ons inspiratieboek?

Absoluut!

Dealerships in Europa?

Absoluut!

Onze partners

Dé interieurspecialist voor private of professionele inrichtingen.

meer info

De expert op het vlak van verwarming, airco en ventilatie.

meer info